Când te simți nesigur, nu-ți rămân decât principiile!

De cele mai multe ori  oamenii vorbesc de vreme ca despre un fenomen schimbător. Acum vine întebarea: Nu cumva oamenii sunt mai schimbători decât vremea? Când te aștepți mai puțin, ei renunță… Și până la urmă ce poate fi mai trist decât o dezamăgire?

Spunem că o vreme însorită este  stricată de nori și ploaie, dar nu putem spune că un om creat frumos este stricat de invidie, egoism și în general lipsa valorilor adevărate? Nu, de cele mai multe ori ne ferim să vedem adevărul, ne ascundem în spatele măștilor, pentru a ne descurca în societate, sub paravanul „nu este vina noastră, așa fac toți”. Înteleg că lumea evoluează zi de zi și că dacă nu prinzi pasul este foarte posibil să rămâi în urmă, însă acest lucru nu trebuie să ne ducă la pierderea propriei identiăți. În viață este nevoie și de ploaie, ne face bine. Alegerea îți aparție, fie folosești picăturile de ploaie pentru a crește, fie pentru a-ți inunda sufletul cu griji și insatisfacție.

Trăind alături de astfel de oameni, începi să te simți nesigur și poate singur. Ei bine, dacă știi că ai principii solide, vei fi asemeni unui copac: drept și demn. Nici măcar cei din jur nu te vor afecta. Așadar, zâmbește! Sunt lucruri minunate pe acest pământ. Fiecare dintre noi poate fi martor al acestora dacă se conservă și rămâne autentic.

JCG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s